POSEBNI SU ONI LJUDI KOJI U NAMA PREPOLOVE TUGU, A UDVOSTRUČE RADOST
59211484_2228916797424293_8398295762592595968_n

O NAMA

Udruga okuplja osobe s intelektualnim teškoćama radi poboljšanja njihove kvalitete življenja. Djelujemo kroz klubove "Katarinčica", "Radobojsko srce", “Radost”
poludnevni boravak,savjetovalište, te ciljane projekte i radionice.

TKO SMO

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama  Krapina osnovano je 1978. godine. Okupljamo osobe s mentalnom retardacijom radi poboljšanja njihove kvalitete življenja i socijalizacije u lokalnu sredinu.

Djelujemo kroz poludnevni boravak, klubove u Krapini, Zaboku i Radoboju, savjetovalište, individualne defektološke i psihosocijalne tretmane te ciljane projekte i radionice.
Imamo zaposlene tri stručne osobe na programu poludnevnog boravka i tri osobe iz mjera javnih radova. Koristimo usluge ugovornog financijskog servisa, vanjskih educiranih stručnjaka i volontera. Razvijamo partnerske odnose s Krapinsko-zagorskom
županijom, jedinicama lokalne vlasti, osnovnim školama, srednjom školom Krapina, Centrom za socijalnu skrb Krapina i srodnim udrugama.Transparentno poslujemo. Pratimo i koristimo trendove u društvu.
Sudjelujemo na druženjima i sportskim natjecanjima u organizaciji Hrvatskog saveza udruga za osobe s mentalnom retardacijom i matičnih udruga. Obilježavamo Dan invalida i ostale važne datume u godini. Imamo razvijenu inozemnu suradnju. Uključujemo se u kulturalno – gospodarske manifestacije na lokalnoj, županijskoj i državnoj razini sukladno mogućnostima članova.
Organiziramo susrete osoba sa invaliditetom i učenika osnovnih i srednjih škola,
- razne tematske edukacije
- humanitarne akcije
- izlete, ljetovanje, posjete
- razne prezentacije aktivnosti i radova.
Surađujemo sa srodnim udrugama i ustanovama, raznim institucijama na lokalnoj, županijskoj i državnoj razini,
- profitnim i neprofitnim sektorom
- govornim i pisanim medijima.
Njegujemo tradicijske vrijednosti Zagorja kroz glazbeno plesni izričaj i izradu unikatnih suvenira.
Ciljevi -su uključivanje osoba s mentalnom retardacijom u život lokalne zajednice, poboljšanje kvalitete njihova života, poticanje iznošenja vlastitih želja i razvijanje radnih vještina i znanja. Osposobljavanje za veću samostalnost življenja u vlastitoj obitelji i lokalnoj sredini. Zaštita prava i dostojanstva osoba sa invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju.
POTPORU IMAMO od Ministarstva socijalne politike i mladih, Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta, Ministarstva gospodarstva, Krapinsko – zagorske županije, Centra za socijalnu skrb Krapina, Gradova Krapine i Zaboka, Općina Đurmanec, Gornje Jesenje, Radoboj.

1+
GODINA DJELOVANJA
1+
kORISNIKA