O namaUdruga osoba s intelektualnim teškoćama  Krapina osnovano je 1978. godine. Okupljamo osobe s mentalnom retardacijom radi poboljšanja njihove kvalitete življenja i socijalizacije u lokalnu sredinu.

Djelujemo kroz poludnevni boravak, klubove u Krapini, Zaboku i Radoboju, savjetovalište, individualne defektološke i psihosocijalne tretmane te ciljane projekte i radionice.

Imamo zaposlene tri stručne osobe na programu poludnevnog boravka i tri osobe iz mjera javnih radova. Koristimo usluge ugovornog financijskog servisa, vanjskih educiranih stručnjaka i volontera. ćRazvijamo partnerske odnose s Krapinsko-zagorskom

županijom, jedinicama lokalne vlasti, osnovnim školama, srednjom školom Krapina, Centrom za socijalnu skrb Krapina i srodnim udrugama.Transparentno poslujemo. Pratimo i koristimo trendove u društvu.

Sudjelujemo na druženjima i sportskim natjecanjima u organizaciji Hrvatskog saveza udruga za osobe s mentalnom retardacijom i matičnih udruga. Obilježavamo Dan invalida i ostale važne datume u godini. Imamo razvijenu inozemnu suradnju. Uključujemo se u kulturalno – gospodarske manifestacije na lokalnoj, županijskoj i državnoj razini sukladno mogućnostima članova.

Organiziramo susrete osoba sa invaliditetom i učenika osnovnih i srednjih škola,

- razne tematske edukacije

- humanitarne akcije

- izlete, ljetovanje, posjete

- razne prezentacije aktivnosti i radova.

Surađujemo sa srodnim udrugama i ustanovama, raznim institucijama na lokalnoj, županijskoj i državnoj razini,

- profitnim i neprofitnim sektorom

- govornim i pisanim medijima.

Njegujemo tradicijske vrijednosti Zagorja kroz glazbeno plesni izričaj i izradu unikatnih suvenira.

Ciljevi -su uključivanje osoba s mentalnom retardacijom u život lokalne zajednice, poboljšanje kvalitete njihova života, poticanje iznošenja vlastitih želja i razvijanje radnih vještina i znanja. Osposobljavanje za veću samostalnost življenja u vlastitoj obitelji i lokalnoj sredini. Zaštita prava i dostojanstva osoba sa invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju.

POTPORU IMAMO od Ministarstva socijalne politike i mladih, Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta, Ministarstva gospodarstva, Krapinsko – zagorske županije, Centra za socijalnu skrb Krapina, Gradova Krapine i Zaboka, Općina Đurmanec, Gornje Jesenje, Radoboj.